top of page
  • Szerző képeSimon Goldman

Bevezetés az elme rejtelmeibe I.

Hogy hová is fog vezetni ez az út? Amennyiben elég munkát és energiát raksz bele, akkor még akár oda is vezethet, hogy a Tőzsdeguruhoz hasonló eredményeket érj el, mondjuk négyszerezed a számlád: http://tozsdeguru.com/hirek-18/79-negyszerezes-a-tozsden-szerencse-vagy-tudas. De könnyen előfordulhat, hogy még egy-két dolgon át kell verekedni magad a siker érdekében, ami pedig állítólag fejben (is) dől el.


Ahhoz, hogy igazán hatékonyan lehessen kezelni a felfedezett gubancokat, bizony meg kell érteni, hogy hogyan is épül fel az egész rendszer amivel amin és amivel a munkát végeztetni akarjuk.


Tehát biológiai szempontból az egész ott kezdődik, hogy létezik egy dolog, amit úgy hívnak, hogy neuron. A neuron az idegrendszer legkisebb egysége, amiből az emberi testben sok-sok milliárd leledzik. Jellemzően ingerlékeny sejtek, ezért alkalmasak ingerfelvételre és idegi ingerület vezetésére is, amit az elektromos aktivitásuk segítségével tesznek. Összekapcsolódásuk különböző ingerek hatására jönnek létre, amikből neuron hálózatok jönnek létre.





Azonban nem csak biológiai szempontból érdekes a az egész, mert amikor bármilyen “újraírást” csinál az ember magán, ott kőkeményen zajlik a pszichológiai hadviselés az elmével. Az elmében három rész különböztethető meg: tudatos, tudatelőttes, tudat alatti. Mind a háromnak egészen különböző a feladata, így mind a háromhoz teljesen különböző technikákkal szükséges hozzányúlni.

Merül fel a kérdés, hogy melyik résznek mi a feladata és hogyan tudjuk ezt a hasznunkra váltani?


A tudatos rész bizonyos szempontból a legegyszerűbb dolog és a legkönnyebben kezelhető, irányítható. Nagyjából úgy működik, hogy rövidtávon amit eltervezek azt megcsinálom és fegyelmezetten tartom magam hozzá. Például eltervezem, hogy az adott napom ilyen és ilyen menetrend szerint fogom csinálni és tartom magam hozzá. Vagy kitalálok magamnak egy tréninget amivel a kereskedés technikai részét gyakorolom és megcsinálom. A lényeg, hogy végig tudatában vagyok annak amit csinálok és annak is, hogy miért.


Csak ezek után jönnek az igazi finomságok, amit majd a következő cikkben fogok veled megosztani.


Addig is ajánlom neked, hogy szélesítsd a látóköröd egy picit. Találkoztál már az opciós kereskedéssel? Kattints a http://tozsdeguru.com/ -ra és tudj meg róla többet!


-Simon Goldman-

bottom of page