top of page

A varázsszó: hála I.

Tőzsdei kereskedőként elengedhetetlen egy erős, pozitív életszemlélet kialakítása. Itt nem a manapság divatos, tudatos vakság miatti pozitívságról beszélek, hanem egy olyan mélyen megalapozott dologról aminek a kialakításához tudatos és kőkemény munka szükséges. Ezzel együtt méghamarabb sikerülthet kikerülni a mindennapos mókuskerékből.


Azért szükséges ez traderként, mert a sikeres és sikertelen ügyletek nagyon közvetlen és gyakori visszacsatolást eredményeznek, így könnyedén egy nagy érzelmi hullámvasút kerekedhet a szeretet szakmánkból az általános higgadtság és stabilitás helyett. Egyszer olvastam valószínűleg egy okos embertől, hogy a tőzsdéből mindenki azt kapja amit kapni szeretne. Ha valami idegeskedést, izgalmat, stresszt, akkor ahhoz igazán könnyedén hozzá tud jutni… Magam részéről én előnyben részesítem a nyugodt, stresszmentes életet.


Az egyik nagyon nagy segítség a valódi, általánosan pozitív életszemlélet megteremtésében az úgynevezett g.l.a.d. gyakorlat. Ez ugye magyarul boldogat jelent, de emellett ez egy mozaikszó is - a nyers fordításokkal:

  • Grateful - hála

  • Learn - tanulás

  • Accomplishment - megvalósítás

  • Delight - élvezet



Ahhoz, hogy teljes legyen a kép ezt a négy szót ki kell fejtenem és el kell magyaráznom a teljes metódust, ami a gyakorlás időpontjának megfelelő kiválasztásával kezdődik.


Miután ez egy lelki gyakorlat így az első az, hogy a napirendben kell taláni neki egy megfelelő időpontot, amikor az elme kelőlően nyitott lehet rá. Erre két -szerintem jó - időpont van: ébredés után és lefekvés előtt.

Ébredéskor még jellemzően tiszta az agy, nincs teleszemetelve a napi dolgokkal, gondokkal. A lefekvés előtt ugyebár ennek nagyjából pont az ellenkezője van, csak úgy cikáznak a gondolatok, viszont ezzel beáll egyfajta lefekvési rituálé és az alvással gyakorlatilag rányomunk egy entert a begépelt üzenetre. :)


A következő alkalommal már rátérünk a metódus izgalmasabb részére is, de addig is fusd át a Tőzsdeguru oldalát (http://www.tozsdeguru.com/), ha biztonságos, jövedelmező, a banki kamatok többszörösét is kitermelő befektetési lehetőségeket keresel.


-Simon Goldman-

bottom of page