top of page
  • Szerző képeSimon Goldman

A bűvös hetes - a neuroplaszticitás hét szabálya III.

Ahogy már említettem, a személyiségedhez illeszkedő tőzsdei kereskedési stílus megtalálása egy nagyon fontos dolog, talán ez a valódi szent-grál ebben a szakmában. Érdemes szélesíteni a látókört a témában, mert hidd el, nem csak a forex és a kriptopiac létezik a világon, hanem irányfüggetlen opciós kereskedés is, szabályozott piaci körülmények között.


A fókusz irányítása is egy külön művészet, de kötelező elem. Szembekerülsz egy problémával, mennyi időt töltesz el a probléma elemzéssel és mennyi időt a megoldás kereséssel? Adott egy kitűzött cél, változás. Mennyi időt töltesz el a céljaid megvalósításával, változás véghezvitelével és mennyit sallang tevékenységekkel? Minnél ügyesebben összpontosít az ember, annál kevésbé eltéríthető, megingatható, így annál hamarabb képes a változások véghezviteléhez.



Nem lehet elégszer kihangsúlyozni azt, hogy minden változáshoz a kulcs az ismétlést. A helyesnek vélt magatartást, cselekvést, mentális gyakorlatot ismételni kell újra és újra. Az ismétléssel tanul a tudatelőttes is és szüksége van a tudatalattinak is erre. A neuroplaszticitásban az általános szabály, hogy legalább 21 napig, naponta rendszeresen és szisztematikusan felépített programot kell futtatni ahhoz, hogy változást lehessen elérni a tudatalattiban. A tapasztalatom az, hogy ez a változtatni kívánt dolog mélységétől függ, tehát amennyiben a változtatni kívánt rutin egy olyan ami már húsz éve fut, akkor valószínűleg több apró részegységre lebontva, több nekifutásra sikerül majd változást véghez vinni.


A lehetőségek közötti választás meghatározza az irányt, a megfelelő irány választása pedig megmutatja, hogy merre tart az ember. Bár ez az egész egy kicsit közhelyesnek tűnik, mégis igaz. Amikor elindítunk egy komoly újraírási folyamatot az tudat alattiba ahhoz, hogy a tőzsdei teljesítményünk javuljon, akkor az élet és a tudatalatti is rövid időn belül fel fog kérdezni, hogy tényleg az újat szeretnéd-e. Alkalmanként meglehetősen barbár és erőszakos módon teszik ezt. Ilyenkor segít az összpontosítás és a hit a változásban.


Röviden tömören ez a hét dolog szükségeltetik jellemzően ahhoz, hogy komoly, gyökeres változást tudjunk magunkon véghez vinni. Itt azért megjegyezném, hogy van aki szerint fókusz, szándék, ismétlés és érzelmek a legjelentősebbek, így elég csak ezekkel dolgozni. Én személy szerint a hét pilléres változat részesítem előnyben.


Apropó, mutatott már neked valaki éles tőzsdei kereskedési számlakimutatást? És olyat amin valóban profitos? Esetleg láttál már alaptőke négyszerezést? A Tőzsdeguru oldalán erre is láthatsz példát: http://www.tozsdeguru.com/hirek-18/79-negyszerezes-a-tozsden-szerencse-vagy-tudas.



- Simon Goldman-

bottom of page