top of page
  • Szerző képeSimon Goldman

A bűvös hetes - a neuroplaszticitás hét szabálya I.

Sokat írtam eddig a neuroplaszticitás alapjairól és az elme felépüléséről, így azt gondolom itt az idő megtenni a következő lépést a tőzsdei kereskedésben is hasznos tudás felé.


Még mindig kristály tisztán emlékszem arra amikor életemben először találkoztam a azzal a gondolattal, hogy minden vágya teljesülhet az embernek, csak kitartóan kell akarni, gondolni rá és az ember - itt jön a “kedvenc” szavam - bevonzza a libidója kielégítéséhez szükséges élő vagy élettelen dolgot, legyen az pénz, szerelem, egészség, bármi. Elég csak akarni.

De arra is emlékszem amikor először találkoztam olyan elméletekkel, hogy amennyiben változtatni szeretne magán az ember mondjuk a szorgalmán, hozzáállásán, életszemléletén, akkor elég csak jó sokszor elismételnie magának a hőn áhított dolgot és idővel megváltozik majd.


A helyzet az, hogy a neuroplaszticitás ennél egy kicsivel összetettebb dolog és azért szükség van erre-arra, hogy igazán sikeresen alkalmazható legyen.

A változáshoz összesen hét dolog szükséges: szándék, éberség, hit, érzelem, összpontosítás, ismétlés, választás. Elsőre soknak tűnhet, de nem annyira bonyolult ez. Lássuk, hogy miről is szólnak ezek.



Ahhoz, hogy a változás útjára lépjünk meg kell születnie a szándéknak a változásra. Tegyük fel, hogy tőzsdei kereskedőként felfedeztem egy olyan hibát a kereskedésemben, hogy nem várom meg amíg a kereskedési rendszerem összes belépőjele megjöjjön, hanem a feltételek teljesülése előtt elsütöm a pisztolyt és belépek az ügyletbe. Miután a szabályrendszerből való gyakori kilépés a rendszer hatásfokát csökkenti - valószínűleg a nyereséget is csökkenti - és a valódi teljesítményének a mérhetetlenségét okozza-, így ez összességében elmondható, hogy egy rossz magatartásról van szó. Miután ezt észleltem és megértettem, hogy ez egy haladást gátló, negatív dolog, így megszülethet a szándék, hogy javítsak ezen. Egy-két nagyobb bukó emiatt és garantáltan elég erős lesz a szándék a változásra.


Mindig jusson eszedbe, ha elég kitartóan és tudatosan járod az utad a tőzsde bármely területén, mint példáúl opciós kereskedésben, akkor eszméletlen hozamokat is elérhetsz:

http://tozsdeguru.com/hirek-18/78-22-millio-ft-tiszta-profit-a-tozsden


A következő alkalommal innen folytatjuk.


- Simon Goldman-


bottom of page